dimecres, 29 de juny del 2011

L’ESCOLA TALLER ELS PORTS A LES FIRES DE FORCALL I CINCTORRES

L’Escola Taller Els Ports, ha sigut partícip de la cel.lebració de les fires dels dies 17 i 18 de Juny a la Fira de Forcall i els dies 25 i 26 del mateix mes a la Fira de Cinctorres. Amb aquesta participació voluntària volem donar a conèixer a totes aquelles persones dels pobles de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, o d’altes pobles, que estiguen interessades el que és el nostre dia a dia i quines son aquelles activitats més destacades per a que el dia de demà hi hage bons treballadors a la comarca.
A part de donar a conèixer el que fem, una labor de difusió necessaria, ja que feia molts anys que no havia hagut una Escola Taller a la comarca, un dels nostres objectius és arribar a les empreses grans, però també menudes. Que la gent sàpigue que en dos anys hi hauran persones formades per a tornar a formar part del món laboral en uns coneixements que mai es poden trobar en un peó sense experiència. Que poden tindre en compte als alumnes de l’Escola Taller ja que estarán preparats per a tindre i mantindre una faena.
Per a aquesta difusió, hem preparat tríptics informatius, panels amb fotografíes, on es pot arribar a vore una petita mostra de l’evolució que s’ha fet a nivell de pràctiques i totes aquelles activitats alternatives que veiem tant necessaries per a la seua evolució personal. També hi havia una petita mostra de cada especialitat. Així, els alumnes d’obra van mostrar als interessats el llibre de l’especialització en termo-argila, per la que ara mateix tenen la titulacio de monitors i de supervisors, que será tan necessària el dia de demà. Els alumnes de fontaneria varen fer una petita instal•lació d’aigua freda i una mostra de com es poden treballar les tuberies de coure. Els llumeners varen preparar dos quadres de llum, un d’ells per un motor de gran potencia i l’altre com a exemple d’una oficina. I finalment, els alumnes de viverisme van aportar algunes de les plantes que ells mateix s’han encarregat de cultivar i que el dia de demà formaran part del viver forestal, un dels objectius finals d’aquesta Escola. També van regalar als mes menuts, plantés d’alfabega i els van explicar com canviar les plantes d’una maceta a un altra diferent.
Així, pensem que hem conseguit apropar l’Escola Taller a la població, que tant els nostres familiars como persones interessades puguen conèixer la nostra evol•lució, i aportar totes aquelles idees que puguem aplicar per al dia de demà.
Fira de Forcall



Fira de Cinctorres