dimarts, 29 de novembre del 2011

INAGURACIÓ DE L’ÀREA RECREATIVA A VALLIBONA

Els alumnes-treballadors de l’Escola Taller Els Ports, junt amb l’equip tècnic de la mateixa Escola, Santiago Peréz, President de l’entitat promotora, Mancomunitat Comarcal Els Ports, l’alcalde de Vallibona, Juan Jose Palomo i el tinent alcalde d’aquest mateix poble, Santiago Messeguer, van inaugurar ahir l’àrea recreativa que durant els últims mesos han estat creant els alumnes de l’Escola a aquest municipi.

Després de que totes les persones que allí es van arrimar veieren la presentació dels treballs fets amb les explicacions oportunes i que tant Juanjo Palomo com Santiago Pérez valoraren molt positivament la faena feta, vam marxar tots fins la parcel-la, on es va posar la placa commemorativa que dona fe de l’activitat que allí s’ha dut a terme.

L’activitat es va iniciar fa uns mesos, moment en el que el Servef va acceptar el canvi d’objecte d’actuació esperant a que es poguera començar l’actuació a la parcel-la del polígon de Cinctorres en acabar a Vallibona. En aquesta activitat han treballat totes i cadascuna de les especialitats de l’Escola Taller aportant a la mateixa tots els coneixements que han aprés durant la fase de formació i la formació teòric-pràctica.

Així, algunes de les activitats que han dut a terme han estat la creació de un mur de pedra de pedrera que separe el talús de la parcel-la, han fet cimentacions per als gronxadors, han dut de la part dels berenadors l’aigua fins la font, han fet la font i els mecanismes d’aprofitament d’aigua de la mateixa, han plantat, etiqueta, seleccionat,… les especies, tant de la parcel-la com dels jardins del voltant, han deixat preparades les cimentacions per a les faroles solars i arreglat tot l’enllumenat de la zona de la piscina, polifuncional, berenadors,… tot al voltant de la parcel-la. Aquestes son algunes de les accions destacades, encara que hi ha moltes més.

Aquesta inaguració arriba per a animar el moment difícil que s’esta vivint a l’Escola Taller, ja que en uns dies viurem el segon mes sense cobrar, en aquest moments tant durs a nivell econòmic per a tots. Ens queda un gust dolent ja que la bona faena que han fet, que ha sigut reforçada per totes les persones que han vist l’evolució dels treballs, no te la recompensa econòmica que necessitem i que esperaven.

Día de la inaguració a la parcel-la

Nova ârea recreativa a Vallibona

divendres, 11 de novembre del 2011

Noticies

http://www.levante-emv.com/castello/2011/11/10/personal-taller-empleo-els-ports-queda-cobrar-impago-consell/855446.html

http://www.3x4.info/novaweb/index.php/elsports/98-ultimes-noticies-els-ports/2402-la-falta-de-pago-de-la-generalitat-deja-sin-el-salario-de-octubre-a-los-alumnos-y-trabajadores-del-taller-de-empleo-de-la-mancomunitat-els-ports

Punxeu a "Abrir enlace" al botó de la dreta del cursor.

dilluns, 7 de novembre del 2011

VISITA A “VIVEROS ALCANAR”. VINARÓS.


La setmana passada, alumnes, professors i equip de l'Escola Taller Els Ports es van desplaçar fins el terme municipal de Vinaròs per tal de visitar les instal·lacions de l'empresa "Viveros Alcanar".

L'objectiu de la visita era poder entendre la forma de funcionar d'un hivernacle, en aquest cas, en producció.

Una volta van arribar i es van fer les presentacions convenients, incloent al tècnic agrícola i de producció de l'empresa i al enginyer agrícola encarregat del projecte de l'hivernacle i demés elements constructius de que disposarà la parcel·la, vàrem començar la visita.

En primer terme, van anar a un hivernacle de planter. Allí van veure el creixement de les llavors, i el manteniment que hi te que haver en tot moment per a que aquestes creixen de la millor forma possible, incluint els aliments necessaris, temperatura, reg,...

Després varen veure com del planter es passa a uns testos mes grans i al següent hivernacle, el de creixement, van poder admirar l'aprofitament de l'aigua i com tractar el planter per a que el creixement sigui el adequat.

Finalment es van explicar el temps de cada fase i com repercuteix en el seu creixement, les maquines que distribueixen els nutrients que es donen i quins son els adequats. Com es passen de nou en la següent fase a testos mes grans per tal que l'enrrailament sigui millor, i les quantitats d'aigua, i altres substancies que es necessiten.

La forma dels hivernacles, l'electricitat i les formes d'enllumenat i altres mecanismes, la forma del reg, l'aprofitament de l'aigua, i els mecanismes que gasten, i també els solaments de les estructures varen ser preguntes obligatòries per als alumnes i monitors de la resta d'especialitats.

En general, la visita va ser molt constructiva per a tots. Van gaudir d'una bona experiència i van vore el que després podrà ser el nostre hivernacle.

Agrair a totes aquelles persones que han fet possible la visita i el nostre aprenentatge d'una forma totalment desinteressada.
Bancs de llavors

Hivernacle de creixement