dimarts, 20 de desembre del 2011

Nota de premsa

NOTA DE PREMSA

LA MANCOMUNITAT ELS PORTS RECLAMA A LA GENERALITAT EL PAGAMENT DE 115.000 EUROS PER ABONAR ELS SOUS A ALUMNES I TREBALLADORS DE L'ESCOLA TALLER

-La manca de pagament del Consell fa que 37 persones no cobrin des de fa dos mesos i mig
-Alumnes, professors i empleats es manifesten davant la seu del Consell a Castelló

La Mancomunitat Comarcal els Ports, encapçalada pel seu president, Santiago Pérez, s'ha manifestat avui davant la seu del Consell a Castelló. D'aquesta manera s'ha reclamat a la Generalitat Valenciana el pagament de 115.000 euros que deu l'administració autonòmica a la Mancomunitat per fer front a les despeses de l'Escola Taller Ports. Aquesta falta de pagament ha fet que els alumnes, professors i empleats de l'Escola Taller no hagin pogut cobrar des de fa dos mesos i mig. Són un total de 37 persones. A més, el deute també impedeix pagar als proveïdors que han subministrat material a l'Escola Taller.
Els alumnes, professors, i empleats de l'Escola Taller, acompanyats per altres treballadors de la Mancomunitat, l'alcalde de Vilafranca i diputat autonòmic, Óscar Tena, l'edil de Vilafranca, Javier Prats, el regidor de Cinctorres, Josep Gisbert, el regidor de Morella, Ernest Blanch i el secretari provincial del PSOE a Castelló, Frances Colomer, han reclamat amb pancartes el pagament dels diners. En les mateixes es podia llegir: "Escola Taller Ports, empleats indignats", "si la mancomunitat no cobra nosaltres tampoc" i "On està el nostres diners?". El president de la Mancomunitat ha assenyalat que "hem vingut a protestar perquè no tenim cap garantia de cobrament per part de la Conselleria d'Hisenda. La Mancomunitat ja ha avançat 30.000 euros de cotitzacions socials, però no podem aguantar més. Els diners que ens deu la Generalitat ja suposa que alumnes i professors de l'Escola Taller porten dos mesos i mig sense cobrar, i si la situació no es posa remei de manera immediata arribarà finals de desembre i ens trobarem en la mateixa situació ".Santiago Pérez ha remarcat que "l'Escola Taller està complint els seus objectius, està desenvolupant els treballs que té encomanats però la Generalitat, tot i que ja ha cobrat els diners de l'Escola Taller procedent dels Fons Europeus, encara no ha pagat. La pregunta que ens fem és on han ficat els diners. ".

-Alumnes
Un dels alumnes, representant a la resta dels seus companys ha manifestat que "" a casa ens pregunten i només podem dir que no ens han pagat ". Així mateix ha expressat que l'ànim de tots els que integren l'Escola Taller és baix ja que "encara que ens aixequem cada dia, anem a classe ia treballar, fem el que ens indiquen els professors i tractem de tirar endavant, encara que la situació ja està arribant a ser insostenible ".

-La Generalitat ja ha cobrat d'Europa.
Santiago Pérez ha insistit que la Generalitat ja ha percebut del Fons Social Europeu els diners corresponents a l'Escola Taller. Així mateix ha relatat que altres escoles taller de la província estan en la mateixa situació que la dels Ports. A la comarca el taller d'ocupació que rehabilita el Palau del Baró d'Herbers també té deutes de fins a tres mesos amb els seus alumnes i treballadors per la manca de pagament del Consell.

-Altres deutes
D'altra banda Santiago Pérez ha explicat que la Generalitat Valenciana té més deutes amb la Mancomunitat "Encara no hem cobrat els diners corresponents a la prestació de Serveis Socials. Hem arribat a una situació que és insostenible ".