divendres, 6 de maig del 2011

APRENENTATGES DE CADA ESPECIALITAT



- En aquest espai explicarem el que hem après en cada especialitat, durant el temps de teoria i els dos mesos que portem de pràctiques a l’edifici nou de La Mancomunitat.
Els alumnes de fontaneria han après amb la teoria tot el que es refereix a realitzar instal·lacions, càlculs de pressions de calderes, sistemes de regadiu, evacuacions d’aigües, distribucions de poblacions, calefacció, etc.
A l’edifici nou, amb l’ajuda d’un pannell d’aglomerat de 4x2m, hi han realitzat lespràctiques d’instal·lació d’un bany, amb el seu lavabo, wc i dutxa. També a l’altra part de pannell hi han muntat tot el sistema de calefacció, per a un radiador i per un terra radiant. A part d’aquestes instal·lacions també han après a fer coses elementals per als llanterners, com tallar tubs, fer rosques, soldar; apart de conèixer al 100% les ferramentes bàsiques.

Els alumnes d’obra en l’apartat de teoria han après des del procés de demolició, cementació i drenatges fins l’alçat i tancament d’exteriors dels edificis. També a teular,replantejar interiorment les vivendes, escales i en general, tots els acabats interiors. Una part important de la teoria la van dedicar al curset sobre la termoarcilla, ja que hi tenen la possibilitat d’obtenir el títol de col·locació d’aquesta. En la pràctica, els obrers hi disposen d’una planta per a ells on han realitzat acabats, com col·locar un tabic en un marc i lluir-lo, fer una escala i teular. Encara els queda feina, com ficar el terra, mestrejar parets o alicatar. 

Els d’electricitat  van conèixer  amb la teoria tres mòduls: Instal·lacions interiors d’una vivenda, en el que es veu el reglament electrotècnic de baixa tensió i les seves instruccions tècniques  complementàries, el de la presa de terra, que van conèixer les NTE (norma tecnològica espanyola) càlculs d’instal·lacions i parts d’aquestes. El  tercer mòdul és d’il·luminació exterior, on es troben diferents tipus de focus de descàrrega, seccions, canalitzacions i formes d’instal·lacions. En les pràctiques, amb l’ajuda de quatre pannells de 2x1’20m i en grups de dos persones, han fet diferents circuits com en paral·lel, en sèrie, mixtos, instal·lacions de llums commutades, de cruce,pràctiques de mesures de magnituds elèctriques, d’instal·lacions en canals, en tub de superficie, etc. També van conèixer els quadres de protecció de vivenda i il·luminacions  exteriors.

Els alumnes de viverisme, amb la teoria van aprendre a estudiar els diferents tipus de sols, les espècies autòctones de la zona i les seves necessitats mediambientals, diferenciar tipus de llavors, tècniques de pregerminació necessàries, diferents formes de reproducció asexual. També sobre els hivernacles i els seus nivells d’automatització. En la part pràctica dins de les seves limitacions dins l’aula, han plantat diferents tipus de plantes, han practicat la reproducció per llavors o esqueixos, han comprovat la resistència de les plantes a la sal, han utilitzat fertilitzants. També van crear un petit hivernacle on han plantat diferents arbres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada