divendres, 6 de maig del 2011

Escola taller ``Els Ports´´

L’escola taller està formada per 30 alumnes de entre 17 i 24 anys i un equip docent, format per quatre instructors, un per cada mòdul,  dels pobles de la comarca d’Els Ports.
Aquest projecte està cofinançat pel SERVEF i el Fons Social Europeu. L’Escola Taller és un programa mixt d’ocupació i formació que te per objectiu millorar l’ocupació de les persones desocupades, en aquest cas, de la nostra comarca, mitjançant la realització d’obres o serveis d’interès general i social, que possibiliten als alumnes la realització d’un treball efectiu, que junt a la formació rebuda, afavoreix la seua inserció laboral i professional.
L’Escola taller “Els Ports” consta de dos fases; la primera, amb una durada de 6 mesos, de caràcter formatiu, s’impartirà al municipi de Vilafranca, al nou edifici de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, on cada mòdul, rebrà una formació teòrica referent a cada especialitat; Fontaneria, Electricitat, Jardineria i Obra.
A la segona fase, amb una durada de 18 mesos, amb la finalitat de la construcció d’un viver forestal a la localitat de Cinctorres, on quatre tècnics de formació ens assessoraran per a la construcció del viver. Aquest viver consistirà en un hivernacle de 720 mun edifici/taller, sistema de irrigació i depuració.

Les primeres classes les vam donar a la casa de cultura, ja que l’edifici de la mancomunitat encara no estava habilitat. En aquesta primera fase a la casa de cultura, cada mòdul es va repartir en les diferents aules que conformen aquest edifici, on els alumnes vam rebre formació teòrica específica a cada especialitat. Durant la formació teòrica, les 2 primeres hores de la jornada, de dilluns a dijous, amb l’ajuda d’un professor, els alumnes que conformen l’Escola taller, reben classes de formació bàsica per a que aquestos  que no disposen del graduat escolar, tinguen la oportunitat de presentar-se als exàmens per a obtenir el títol del Graduat escolar; entre tant, els altres que sí disposen d’aquest títol, reben formació alternativa, impartida pels diferents monitors dels diferents mòduls, on s’aprenen els treballs més bàsics de cada especialitat. Després vam inaugurar l’edifici de la mancomunitat, on vam barrejar classes teòriques amb pràctiques especialitzades de cada mòdul.
Tots els divendres, al llarg del dia, les amb activitats son diferents a la resta de la setmana, ja que s’imparteixen classes d’anglés, informàtica i activitats esportives o audio-visuals.
L’escola taller també ha contat amb alguna eixida; la primera a la depuradora de Vilafranca, on els alumnes van poder vore el funcionament d’aquesta. Un altra eixida, va tindre com a destí la fira Expoenergètica al recinte firal de València, on vam poder gaudir dels últims avanços en energies renovables. L’última eixida, va tindre lloc al centre CPER, a Castelló, on ens vam familiaritzar amb les diferents formes de reciclar i estalviar energia.
El 15 de juny, començarà la segona fase d’aquesta escola, que tindrà lloc a Cinctorres, on els alumnes posaran en pràctica tots els coneixements adquirits durant la primera fase, en la construcció del viver forestal.



Fontaneria
Viverismo
Albanyileria
Electricitat
Foto de grup

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada