dissabte, 28 de maig del 2011

VISITA A L’ HIVERNACLE DE LA UJI

Alumnes i equip de l'Escola Taller Els Ports davant l'hivernacle de la Uji.

Els alumnes de l’Escola Taller Els Ports van visitar el passat dimecres, 25 de maig, la Universitat Jaume I de Castelló (UJI). L’objectiu de la visita era conèixer el viver de què disposa la universitat per a fer les pràctiques els alumnes que cursen la titulació d’Enginyeria Tècnica Agrícola, especialitat d'Hortofructicultura i Jardineria.
Atès que l’escola té com a tasca fonamental la formació dels seus alumnes en les diferents especialitats que s’hi imparteixen (fontaneria, electricitat, construcció i jardineria), en la segona fase que començarà el proper 15 de juny, els alumnes podran dur a la pràctica els coneixements teòrics adquirits, mitjançant la construcció d’un viver forestal a Cinctorres. Per aquest motiu, la visita ha permès donar una idea als alumnes del que van a construir.
La visita va començar amb una breu explicació del funcionament i l’evolució de la UJI en els darrers anys, així com de les diferents especialitats que es poden estudiar en aquesta universitat. A continuació, el personal tècnic encarregat del funcionament i manteniment de   l’hivernacle va mostrar als alumnes totes les instal·lacions, automatismes i màquines que hi ha instal·lades, i també el seu funcionament per tal de mantindre les condicions necessàries per al cultiu de plantes, destacant els sistemes de fertirrigació. Finalment, van visitar l’hort on es cultiven diferents espècies vegetals com arbres fruitals, hortalisses, etc., amb les quals experimenten els alumnes que estudien carreres universitàries relacionades amb el cultiu de plantes. Un dels experiments més rellevants és l’intent d’adaptació de noves varietats de cítrics a les condicions climàtiques mediterrànies. Per concloure la visita, també es va fer un recorregut pel “ Jardí dels Sentits” on, amb l’ajuda del professor de l’ especialitat de jardineria, els alumnes van identificar gran varietat d’espècies mediterrànies que es cultiven en aquest jardí. El jardí està dividit en cinc zones que representen els cinc sentits humans: vista, oïda, olfacte, gust i tacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada